Spray Tanning – Samopotamnjivanje lica i tela Airbrush aparatom

 

 

Ovaj tretman je u Americi i drugim zemljama Evrope još odavno prevazišao solarijum. Priča se kako će kod nas uskoro zabraniti solarijum ali ja u to baš i  ne verujem jer nismo zemlja koja se striktno drži propisa. Spray tan je tretman koji vam neće pružiti dugotrajnu boju kože, ovaj tretman je osmišljen za instant postizanje boje za neku specijalnu priliku. To je boja koja nije trajna već se skida nakon određenog vremena, maksimalno deset dana.

Aparat i boje koje koristimo su brenda Kwiktan i oni jedini u Srbiji imaju boje posle kojih možete da se tuširate odmah posle 3 sata od primene (3 do 4 je idealno). Dok kod drugih brendova tuširanje je tek 8-12 sati nakon tretmana.

kwiktan.net

 

Boja koja se koristi za samopotamnjivanje je na bazi DHA (dihidroksiacetona) i eritruloze koja čini da vam ten bude trajniji i bledi ravnomernije. Takođe, sadrži i eritrulozu koja je šećer koji potiče iz biljaka (malina). DHA potiče od rafinisane šećerne trske i šećerne repe. Preparati su bez alkohola, bez ulja, bez parabena, bez alergena i dermatološki su testirani.

Ovaj tretman je mnogo drugačiji od običnih krema za samopotamnjivanje jer osnovna razlika je pre svega u aplikovanju proizvoda. Kod spray tanning-a boja se sipa u airbrush aparat kojim se ravnomerno prska po telu u vidu blagog mlaza. Sam tretman traje desetak minuta. Za razliku od krema, boja posle spray tan-a je prirodnija i smanjuje se mogućnost stvaranja fleka.

 

Takođe, u ponudi imamo tri nijanse Havajsku, Karipsku i Brazilsku. Boju određujemo prema vašoj trenutnoj boji kože i vašim željama. Naša preporuka je uvek da nijansa koju birate bude za dve do tri nijanse tamnija od vaše boje kože, jer ukoliko razlika bude veća i skidanje boje će kasnije biti vidljivije. Nijedna od ovih boja nema narandžast podton, zato nemojte biti u strahu da ćete biti narandžaste ili žute. Takođe, boja se ravnomerno skida, nalik na perutanje kože posle mora, može vam se desiti da će vam se brže skinuti na delovima tela gde se više znojite, to su pregibi ruku i nogu, pazuh, ispod grudi. Tada možete blago kožu istrljati peškirom ili natopljenim tupferom micelarnom vodom.

kwiktan.net

Kako pripremiti kožu za tretman?

Dan pre dolaska na tretman potrebno je pripremiti kožu, potrebno je da se izdepilirate ili obrijete, obavezno uradite piling celog tela i lica. Posebno treba obratiti pažnju na laktove, kolena, pete gde je koža najsuvlja. Jer što bolje uradite piling i skinete suvu kožu, to će vam i boja biti ravnomernija i dugotrajnija.

Takođe je bitno da dobro natopite i ishidrirate kožu mlekom za telo.

*Ukoliko neko od vas ima izrazito suvu kožu sve ovo je potrebno ponavljati par dana pre samog tretmana.

Kako doći na tretman?

Na tretman je potrebno doći u komotnoj tamnoj (starijoj) garderobi. Potrebno je doći čiste kože, najbolje je da se istuširate ali da ne stavljate dezodorans ili neki antiperspirant. Skinete šminku, ne mažete kreme, mleka za telo i ne stavljate parfem. Možete se prskati u donjem vešu ili kupaćem kostimu. Skinite sav nakit. Potrebno je podići kosu.

Kako postupati posle tretmana?

Nakon prskanja možete se odmah obući, bitno je da vas ništa od garderobe ne steže kako ne biste oštetili boju. Potrebno je da se 3-4 sata ne kupate, ne kvasite i ne znojite, ruke možete brisati vlažnim maramicama.

Kada se prvi put istuširate prvo se operite čistom vodom, videćete u kadi kako vam se spira boja, ne bojte se, to je zaštitni bronzer koji stoji na vašoj koži do prvog tuširanja, zato nemojte da se uplašite da ste isprale boju, jer će tek prava boja posle tuširanja početi da oksidira i izbija. Kada voda postane prozirna onda se okupajte sa kupkom. Obavezno se namažite mlekom za telo, pogotovo ako imate suvu kožu i to ponavljajte svakodnevno  jer će vam boja duže stajati.

Kada treba zakazati tretman?

Ukoliko imate neki događaj i potrebna vam je boja, naša preporuka je da zakažete dva dana ranije iz razloga ako ste mlada i nosite belu venčanicu, a bronzer prethodni dan niste možda dobro isprali nakon tretmana, ostaće vam na haljini. Zato je najsigurnije da tretman uradite dva dana pre.

 

*Zbog svojih prirodnih sastojaka tretman je bezbedan za trudnice i osobe osetljive kože.

 

Ukoliko imate još nekih dodatnih pitanja ili nedoumica, budite slobodni da pozovete salon na 0652077280

Vaš,

Isidora Make Up & Beauty Studio

Follow me on Facebook: Isidora make Up
Follow me on Instagram: Makeupbyisi

Youtube: Isidora Make Up

E-mail za saradnju: isidora.beljin@gmail.com

 

 

 

 

 

Leave a comment