Kako negovati lice i pripremiti ga za profesionalno šminkanje?

4-exfoliating-new
http://www.womenshealthmag.com/beauty/how-to-wash-your-face

 

Šminka zaista čini čuda, to svi znamo, ali ukoliko je lice ispod šminke u lošem stanju, nijedna šminka ne može to sakriti , a može se stvoriti samo suprotan efekat.

Tipovi kože normalna, suva, mešovita, masna. Za početak, da vas utešim retko ko od nas ima normalan tip kože ali je suština nege da svi ka normalnom tipu kože težimo.

Koža je najveći organ na našem telu, to je nešto što ljudi prvo uoče kada vas vide, vaše lice, ruke,vrat.. Jako je važno da na vreme počnete sa pravom negom, jer ćete samoj sebi biti jednog dana zahvalne na tome.

 

 

 

Suva koža, lično volim da kažem žedna koža, to je koža koja je izuzetno sklona borama, iritacijama, alergijama, suva kože je i osetljiva koža, njoj treba posvetiti posebnu pažnju.

Treba izbegavati agresivne i jake kozmetičke proizvode. Ono što prija suvom tipu kože jesu hidratantne vlažne kreme, na tržištu je ponuda velika, teško je odrediti koja krema je baš za vas, zato eksperimentišite, krenite od jeftinijih ka skupljim proizvodima, da bi sačuvale svoj budžet, jer nekad neka krema koja košta 500din odgovaraće vam više nego neka koja košta tri puta više.

Jako je važno da na kremi piše moisture/moisturizer što na engleskom znači vlaga/vlaženje. Ja lično imam izuzetno suvu kožu i kreme koje bih vam iz iskustva preporučila jesu sledeće: krećem od jeftinijih Avon Light Moisture  lagana nemasna formula sa krastavcem i zelenim čajem. Brend koji možete naći u drogerijama, a poznat vam je logo male kozice, to je Poljski brend Ziaja, ja trenutno njihovo otprilike imamsve 😀 od kupke, kreme za telo, kreme za lice. Sjajni su zaista, a jako povoljni, velika pakovanja.

ZatimClinique_Moisture_Surge_Intense_Skin_Fortifying_Hydrator_50ml_1411213588 brend o kome sam već pisala na blogu, a to je naša domaća kozmetika Ayna i moj favorit je njihov anti-age booster serum kog obožavam, traje mi sto godina i koristim ga nekad samog, a nekad ispod dnevne kreme za bolji efekat.

Clinique Moisture Surge Intense odlična krema, malo skuplja, ali vredi svaku paru, drži kožu vlažnom 24H.

Što se tiče mešovite kože, kod nje su uvek problematične regije čelo, nos, brada, tzv. T-zona, a obrazi i ostatak lica nekad znaju

biti izuzetno suvi, e tu devojke greše jer bespotrebno isušuju delove lica koji su već suvi, umesto da se fokusiraju samo na problematičnu regiju.

Za ovaj tip kože trebale bi da imate dve kreme, jednu za matiranje masne regije, a drugu za hidrataciju ostatka lica, kremu koja će ujedno biti i protiv bora, pogotovo oko očne regije. cleanance-emulzija-40ml~235241

Moja preporuka je Avene Cleanance Emulzija ona reguliše lučenje lojnih žlezda i samim tim će smanjiti vreme vašem prosijavanju t zone u toku dana.

 

 

 

 

 

 

Masna koža je itekako koža koju ni slučajno ne treba isušivati, jako često se nažalost srećem sa masnom dehiriranom kožom, na kojoj šminka jako lrp_effaclar_mat_kr_40ml_1021_175ružno stoji, iz razloga što je gornji sloj kože toliko suv da se u njega puder uvuče brzinom svetlosti, a pogotovo puder u prahu koji izgleda kao da ste celo lice zamočile u brašno.

Zato molim vas, nemojte mučiti svoju kožu agresivnim losionima, ukoliko imate akne delujte samo na njih a ne i na kožu okolo. Mešovitoj koži je isto tako potrebna nega i hidratacija kao i suvoj, zato birajte što laganije kreme, bez masne završnice, gel kreme koje se brzo upijaju i vlaže, nikad nemojte pobrkati vlagu sa masnoćom. Krema koju jako puno hvale, ja je nisam probala jer moja koža nije masna ali iz puno recenzija koje sam čitala čini mi se da je zaista odlična, La Roche Posay Effaclar Mat hidratantna krema.

 

 

 

E sad ono meni lično najvažnije, a to su uputstva kako pripremiti svoje lice pre dolaska na profesionalno šminkanje, jer je jako važno da ta šminka lepo legne i smesti se udobno na vaše lice i traje štoooo duže.

bild-balea-totes-meer-maske-data
bild-balea-totes-meer-maske-datahttps://prikbutik.wordpress.com/2014/04/05/nega-maske-za-lice/

 

Ukoliko imate izrazito suvu kožu i mažete se svakodnevno ali to teško i sporo ide, a baš sutra ujutru imate zakazan termin i idete na važan događaj i želite da izgledate što lepše, moj savet je da to veče stavite masku na lice, možete je same napraviti ima puno domaćih maski čije recepte ćete naći na internetu, ili imate u DM drogerijama njihove Balea instant maske za lice koje se drže do 20min najviše, možete i par večeri pre, uzastopno stavljati, ili jednostavno odete kod kozmetičara na jedan tretman dubinske hidratacije. Ako imate masnu-mešovitu kožu, sa dosta mitesera i bubuljica, obavezno otiđite kod kozmetičara bar nedelju dana do deset dana ranije, kako bi prošlo dosta vremena da se taj upalni proces smiri i krastice sa bubuljica spadnu. ukoliko vam se peruta lica uradite piling par dana ranije nikako dan pre jer koži treba vrmena da odbaci sve te izumrle ćelije, jako se teško nanosi puder, brzo spada, a  i ružno izgleda na licu koje se peruta.

 

 

 

 

 

I za kraj zapamtite, dobro se raspitajte kada zakazujete šminku koju šminku šminker koristi, ne možete očekivati dugotrajnost na 40 stepeni od komercijalne šminke u šta spada Loreal, Maybelline, Rimmel… odmah da se ogradim i kažem da nemam apsolutno ništa protiv ovih brendova i sama ih svakodnevno koristim, ali oni jednostavno ne spadaju u klasu profesionalne šminke i sa njom se ne može dobiti takav efekat kao sa profesionalnom šminkom u koju spada Mac, Make Up Forever, Make Up Atelier Paris, Inglot, zatim brendovi koji nisu toliko još popularni kod nas i dosta devojaka nije čulo, ali su u Americi potpuni hit to je brend Too Faced, Benefit, ova dva brenda imate u našim Sephora radnjama, Anastasia Beverly Hills žena čiji brend polako ali sigurno osvaja svet, kod nas je još uvek nema nažalost. I tu su naravno neprevaziđeni Dior, Estee Lauder, Lancome, Chanel brendovi koji spadaju u ne prevaziđenu visoko kvalitetno komercijalnu šminku.

69d7b3b2640cf6494f96a6179fdd8ee1 6492847356a929a5d2ea9751176efefe

Slike preuzete sa: http://www.15minutebeauty.com/2014/08/best-mac-makeup-products.html, http://www.beautifulmakeupsearch.com/beauty-blog/top-10-foundations.html#_a5y_p=2591661

Za sva pitanja sam na raspolaganju

Pratite me na mojoj FB stranici Isidora Make Up

I na Instagramu MakeUpbyIsi

Leave a comment