Prajmeri i baze za lice

DSC_0343

 

Prajmeri i/ili baze za lice, jesu isti proizvod, vi ih možete zvati kako želite, imaju ulogu da pripreme kožu lica pre šminkanja.

Postoje različite vrste prajmera, u zavisnosti od tipa kože i onoga što želite da postignete na svom licu.

Meni prajmeri za lice inače nisu must have svakodnevno. Imam suvu kožu i bez prajmera mi šminka stoji na licu ceo dan međutim, neverovatno je kako se puder lakše “zalepi” za lice i koliko šminka lepše izgleda sa njim. Imaju ulogu da zaglade površinu lica, zakamufliraju manje nesavršenosti kože, popune pore i bore pa čak zamaskiraju suve delove na koži.

Ovog leta kozmetika Aura izbacila je  novitet u pitanju je prajmer za lice Perfect Base.

www.aurakozmetika.rs

 

DSC_0334

Prajmer na bazi silikona smešten u staklenu bočicu od 15 ml. sa pumpicom na vrhu.
Bez mirisa je.

Na bočici piše da:

  • čini kožu glatkom,
  • koriguje fine linije-bore,
  • daje svilenkast finiš.

Na mene je ova baza ostavila odličan utisak. Pogodna za sve tipove kože zbog svoje nemasne teksture, kao i sva godišnja doba. Ipak, ono što mi se najviše sviđa kod nje je što je ne osećam na licu. Tekstura  je toliko  lagana i svilenkasta pod prstima dok je osećaj kada je nanosite kao neki uljani preparat ali bez masnog osećaja. Upija se odmah po nanošenju kao da niste stavili ništa na lice i zato predstavlja idealnu podlogu za nastavak šminkanja.

U Liliju npr. ovu bazu možete naći po ceni od 745din. www.shoplily.rs

 

NYX Pore Filler je proizvod koji dosta dugo postoji, od kada je NYX došao kod nas, a ja ga već jako dugo koristim i prezadovoljna sam njime.

 

DSC_0341

Tubica  u sebi ima 20ml i trajaće vam čitavu večnost. Nema miris, dosta je gust, nude boje je pa se po nanošenju ne vidi na koži i može se nositi i sam. Ovaj proizvod namenjen je, kao što mu i sam naziv govori, umanjenu pora. Videćete, kada ga nanesete odmah će učiniti pore manje vidljivim. Neću reći da one nestanu, jer mislim da ne postoji proizvod koji može učiniti da se pore nikako ne vide.

 

Ovo nije proizvod koji ćete svakodnevno koristiti, dosta je jak i može vam se desiti da vam isuši kožu, nanosite ga na mesta gde imate proširene pore, uglavnom je to regija oko nosa, čelo, brada.

Vrlo sličan je Benefitovom Porefessional prajmeru, ali mu je cena trostruko manja.

www.alexandarcosmetics.com

MAC Strobe krema

Moj najomiljeniji prajmer za lice.  Proizvod bez kojeg, otkad sam ga prvi put probala, više ne mogu zamisliti šminkanje. On je iluminator (highlighter) i hidratantna krema u jednom, apsolutno savršen i multifunkcionalan proizvod.Namenjen je suvoj koži, instant hidrira, ima u sebi blage čestice iluminatora, efekat bisera i daje licu prozračan izgled.

Kako matiran ten već odavno nije u modi i sve više se ceni blistava koža koja zapravo izgleda kao koža a ne kao maska ili “fasada”. Postizanje blistavog tena se po novom zove strobing, a jedan od super proizvoda za tzv. prosvetljavanje-hajlajtovanjevanje lica (eng. strobing) je upravo Mac Strobe Cream.

 

DSC_0338

 

Pakovanje je veliko 50ml, a ima i manje, putno od 30ml, ja uvek uzimam veilko jer ga dosta trošim dok šminkam i isplatljivije je, koliko se sećam oko 3500 je 50ml kreme.

www.maccosmetics.com

 

INGLOT Under Make Up Base

 

Ovo je baza dosta slična novoj Aurinoj bazi. Tekstura je identična, kako na njihovom sajtu kažu da je namenjena svim tipovima kože, ja ipak tvrdim da je idealna za masnu kožu, tzv. T-zonu.

Sadržaj ove tubice od 30 ml je guste, gelaste teksture. Proziran je i nema nikakav miris. Meni je lično ovaj prajmer malo težak na licu, treba da pazite sa količinom koju nanosite jer ako preterate stvorićete suprotan efekat na licu, umesto matiranja kože, lice će vam se više mastiti.

 

Cena ovog prajmera je oko 2500.

www.inglotcosmetics.com

DSC_0340

 

 

To bi bilo ukrotko o prajmerima koje ja koristim, a da li vi imate naviku da koritite baze za lice i koji su vaši favoriti?

 

DSC_0349

2 thoughts on “Prajmeri i baze za lice

  1. Aurin je savrsenstvo!
    Ja imam previse masnu kozu ali kombinacija Aura prajmera i Loral Inf. mat pudra ja ne prosijam uopste 🙂
    Obradovala si me za NYX i moram da probam, iako sam nesto bila skepticna povodom istog 🙂

    Liked by 1 person

Leave a comment