Drogerijski proizvodi: Essence i Catrice utisci

dsc_0730

Uglavnom sam do sada retko imala post samo sa drogerijskim proizvodima, ovih par stvarčica kupila sam kod naših susjeda u Hrvatskoj,

a kada sam se vratila shvatila sam da ove Essence kolekcije Get picture ready! još uvek izgleda nema kod nas, ili ja nisam naišla na neki sveže dopunjen štand Essence-a u Lilly-u ili DM-u. A Catrice znam da ima u nekim DM radnjama kod nas ali su se do sada proizvodi koji valjaju nažalost poprilično potrošili.

 

dsc_0733

Ove stvarčice sam uglavnom kupila za sebe, za Essence get picture ready! kompaktni puder odlučila sam se isključivo zbog praktičnog pakovanja koje mogu svuda sa sobom da ponesem.

U kutijici od 9 gr postoji i sunđer za lakše aplikovanje, uzela sam nijansu 30 vanilla, iako još uvek nisam potpuno izbledela od leta ova boja mi odlično odogovara, onako je žućkasta, ali oksidira na koži i deluje za nijansu tamnije.

Postoje ukupno 4 nijanse 10, 20, 30, 40, svaka od vas može sebi naći odgovarajuću nijansu.

 

dsc_0875

dsc_0876

 

Puder je po teksturi dosta gust, brzo se suši i morate ga brzo nanositi i dobro utapkati, bilo bi dobro da radite jednu pa drugu stranu lica, podloga je obavezna.

Pogodan je za sve tipove kože, odlično pokriva i lepo izgleda na licu.

 

Essence get picture ready! Brightening concealer

dsc_0877

 

Korektor od 8ml pakovan u tubicu sa sundjerastim aplikatorom, deluje praktično, ali vam se može desiti da istisnete malo više proizvoda nego što vam treba 🙂 Korektor je poprilično gust i dobro pokriva, uzela sam ga kao highlighter, za posvetljavanje određenih delova lica, zato sam odabrala za nijansu svetliji 20 nude. Inače postoje samo dve nijanse, 10 i 20, odlučila sam se za njega jer me je podsetio na Maybelline Age Rewind, što se pokrivanja tiče zaista liči ali je dosta gušći, pa ga ne bih preporučila devojka koji imaju izrazito suvu kožu i borice ispod očiju.

Moja preporuka je da ga utapkate beauty blenderom.

dsc_0885

 

 

 

Catrice Re-Touch Light-Reflecting concealer

dsc_0880

Lagana formula, u jako lepom pakovanju od 1,5ml, što je po meni baš malo, korektor izlazi na četkici kada ga okrećete ( duugoo okrećete).

Uzela sam nijansu 005 Light Nude, postoje i 010, 020, ova je najsvetlija. Ali iskrena da budem nisam nešto  preoduševljena pokrivnom moći, dosta je to sve lajt, vodnjikavo i brzo se upija. Daje onako blagi hajlajt licu i hidriranost kože u tom predelu ispod očiju.

dsc_0881

dsc_0887

 

Catrice Prime and Fine Contouring palette

dsc_0890

Paleta koja u sebi sadrži mat bronzer i iluminator.

Moja nijansa je 020 Warm Harmony, to je tamnija nijansa, a takođe imaju i 010 Ashy Radiance, koji je po meni idealan za plavuše jer ima tu hladnu cimet nijansu bronzera, a iluminator je srebrnkast, dok moj 020, kao što mu i samo ime kaže warm-topla nijansa za tamnoputije devojke, a njegov iluminator je zlatan, nije preterano intenzivan, za dnevnu varijantu idealan, dok je bronzer suvlji i ne ostavlja fleko po licu, jako mi se dopada. Koristim ih svakodnevno.

 

 

Essence camouflage cream concealer

dsc_0193

U ovom malom pakovanju dobijete dve nijanse kamuflažnog korektora, iako piše da je nijansa 10 natural beige, obe nijanse su dosta slične, toplog tona, odlično pokriva bubuljice, flekice i slične nedostatke i viškove na licu, izbegavajte ovakve korektore za podočnjake jer su jako gusti i nakupljaće vam se u sitne borice i isušivati kožu . Sa ovim prozvodom sam baš zadovoljna, kada me iznenadi neka bubuljica u lošem trenutku on mi pomogne da je potpuno prikrijem.

Da li ste probali neki od ovih proizvoda, kakvi su vaši utisci?

 

 

Instagram >> @makeupbyisi

Facebook >> Isidora Make Up

 

 

Leave a comment