Nega lica: Noreva Exfoliac

dsc_0068

U ovom postu predstaviću vam Francuski brend Noreva, ovaj brend je na tržištu prisutan već 20 god., a ja sam ga tek nedavno otkrila. Njihovu toniranu kremu mi je prvo prepisao dermatolog i od tada se moja kolekcija Noreva proizvoda stalno širi i mogu slobodno da kažem da sam prezadovoljna i zato svoje utiske želim da podelim sa vama.

dsc_0071

Noreva je usko vezana za dermatologiju, ima više linija pod svojim imenom, ja sam se odlučila za Exfoliac liniju koja je namenjena koži sklonoj aknama.

 

 

Prvi proizvod koji ću vam predstaviti jeste njihov gel za umivanje Daily Purifying Foaming Gel

dsc_0074

Ovo je gel za svakodnevno čišćenje lica, namenjen je koži sklonoj aknama, ali je njegova prednost što je blag i pogodan za osetljivu kožu. U sebi sadrži ekstrakt čička, kresa i žalfije, ima seboregulatorno dejstvo, ne isušuje kožu, nema u sebi paraben, sapun i fenoksietanol. Pakovanje je veliko 100ml i dugo će bam trajati s obzirom da dosta peni i potrebna vam je mala količina ovog gela.

dsc_0077

Naneti na vlažnu kožu, naparviti penu i potom dobro isprati. Pogodan je za lice i telo.

Za cenu nisam sigurna, dobila sam ga na poklon uz kupovinu još jednog proizvoda.

 

Global 6 je krema koja je zaista čudotvorna. Efektivno eliminiše bakterije, reguliše sebum i sprečava stvaranje ožiljaka od akni ali stvarno.

dsc_0079

Hijaluronska kiselina 300 aktivira urodjeni mehanizam imuno odbrane, povećava produkciju beta-defenzina i obnavlja tkivo kože. Jedinstvena kombinacija AS Caps + Omega HA trenutno dejstvo i produžena eksfolijacija-perutanje kože. Smanjuje hiperkertinizaciju-zadebljanje kože zbog kog se zatvaraju pore i nastaju komedoni, akne itd.

dsc_0080

Ova krema dolazi u tubi od 30ml, može se koristiti i ujutru i/ili uveče. Preporuka je da se maksimalno mesec dana koristi i nakon toga potrebno je napraviti pauzu. Cena ove kreme je oko 2090,00.

 

 

Sledeći proizvod je još jedan gel za umivanje Gel Moussant Foaming Gel

dsc_0081

Razlika između ova dva gela je ta da ovaj u sebi ima AHA kiseline, za nijansu je jači od prethodnog gela o kom sam pisala, pa je meni sa osetljivom kožom on bio poprilično jak, nakon par dana upotrebe koža lica me je jako zatezala, zato njega koristim za telo kada mi se nekad pojavi neka bubuljica na leđima, posle par dana se smiri ili potpuno nestane nakon korišćenja ovog gela.

Pakovanje je poprilično veliko 200 ml, imam utisak da ga nikad neću potrošiti.

dsc_0082

Sastav: AHA 4,7 %, cink laktat, nežna čisteća baza, omega 3 kiseline

Cena ovog proizvoda je oko 1910,00.

 

Sledeći proizvod koristim svakodnevno Actipur dnevna krema

dsc_0084

Matirajuci dnevni tretman protiv nesavrsenosti.
Specijalno formulisan preparat koji podstiče otklanjanje akni i mitisera, sprečava razmnožavanje bakterija, obezbeđuje dugotrajni mat efekat na koži i omogućava adekvatnu hidrataciju – Nekomedogeno –  Odlična podloga za šminku.
Ova krema zaista radi posao, lice mi je tokom celog dana matirano, bukvalno od ujutru do uveče. Uvek je koristim pre pudera ili BB kreme.
Jedina mana je po meni što mi se nekako brzo potroši, u pakovanju ima 30ml, ali se ne razmazuje lako tako da je potrbeno više proizvoda.

dsc_0083

Sastav: Fitosfingozin – antiinflamatorno i baketriostatsko dejstvo Vitamin PP – antiinflamatorno i seboregulatorno dejstvo Mat čestice – matirajuće dejstvo Ceramidi 1,3,6 – hidratacija

Cena je oko 1814,00.

Nakon dvomesečnog korišćenja ovih proizvoda stanje kože mi se vidno popravilo, imam mnogo manje mitesera, pore su se nekako suzile i sebum se luči u mnogo manjoj količini  i zato mi mnogo manje bubuljica iskače nego ranije..

Noreva prizvode možete naću u svakoj apoteci, neke su bolje snabdevene neka slabije. Do sada sam uglavnom sve nabavljala u Zelenoj Apoteci i u apoteci Biljana i Luka.

http://prodaja.zelena-apoteka.com/catalog/brand/noreva-1004736

 

 

Da li je neka od vas probala njihove proizvode, kakvi su vaši utisci, pišite mi u komentaru.

 

Hvala vam na pažnji.

 

 

5 thoughts on “Nega lica: Noreva Exfoliac

  1. Noreva tonirana krema je najbolja stvar koju sam isprobala. Ne stvara ‘masku’ na licu i, što je meni sa masnom kožom važno, matira, neguje i daje zdrav izgled koži. I stvarno radi, osećam da neguje i tonira u isto vreme.
    Kupila sam je preko Srboapoteke još letos kada su imali akciju ‘1+1’ i polako provodim kraju drugo pakovanje.

    Liked by 1 person

  2. Pre nedelju dana sam, po preporuci farm.tehnicara, kupila Exfoliac Global 6 kremu.
    Dobila gomilu testera iz iste linije i sutradan zavrsila sa full pakovanjem gela za umivanje o kojem si ti pisala, NC gelom za lokalno delovanje na acne i losionom.
    Lice mi je, blago rečeno, izgorelo.
    Crvenilo i osećaj gorenja traju po 10 min max., ali mi je koža posle 3 korišćenja toliko zategnuta i hrapava, da se ne mogu pošteno nasmejati.
    Definitivno radi ono sto obećava (Exfoliate), ali nisam sigurna da li mi odgovara.
    Stare flekice su definitvo počele da blede, nove su tu i dalje, upaljene i crvene, ali ja i posle 5 dana i dalje čekam da lice počne da mi se ljušti.
    Da li je ovo reakcija koju si i ti imala ili sam ja ipak preterala sa svim tim proizvodima odjednom?
    I sa čime zalečiti takvo stanje kože, ako ga treba lečiti?

    Like

Leave a comment