Novi Mac puder Pro Longwear Nourishing Waterproof

Poslednji novitet u Mac-u što se pudera tiče je “Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation”, iako je izašao još polovinom prošle godine, a ja ga koristim već 6 meseci, nikako nisam stizala da vam napišem svoje utiske.

 

Mac Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation

 

Od Mac pudera ranije sam koristila običan Pro Longwear i naravno Face and Body, iskreno probala sam famozni Studio Fix ali me nije oborio sa nogu, odličan je za devojke sa izrazito masnom kožom i pruža potpunu pokrivenost, što samim tim daje težinu na licu, takođe mi ni njegov specifičan miris nikako nije prijao .

Mac Pro Longwear zaista duugo koristim i baš sam zadovoljna sa njim, on je puder srednje pokrivenosti, a dobro ga podnose svi tipovi kože. Zato kada sam ugledala novitet pa još i da je waterproof odmah sam odlučila da ga probam.

Mac Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation

Mac Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation kako na sajtu Mac-a kažu da traje do 24h, ja to lično nisam isprobala, ali da traje bar 16h to sigurno znam, to mogu da potvrde i moje drage mušterije. Ovaj puder daje  srednju do potpunu pokrivenost, ali je veoma lagan, bukvalno se ne oseti na licu, što je ogromna prednost,   dostupan je u širokom spektru od šesnaest nijansi, a dizajniran je tako da odgovara potrebama svakog tipa kože.  Zbog toga što ima prirodnu satensku završnicu, ako ovaj puder stavite bez pudera u prahu ili kamenu, kroz nekoliko sati će vam prosijati.

Ovaj se puder  za laganu pokrivenost može nanositi  i buffing četkicom, tvor četkicom, beauty blenderom, a za potpunu pokrivenost ravnom pljosnatom četkicom. Pre nanošenja ovog pudera, obavezna je baza, za devojke koje imaju suvu kožu, obavezno nanesite hidrantnu bazu, a devojke sa problematičnom T zonom prajmer za matiranje.  Puder je srednje gustine, nije ni jako tečan, ali ni gust ili kremast, baš neka sredina. On se jako lepo ponaša pri nanošenju, ne suši se brzo pa imate vremena sa njim da radite, u početku je poprilično vlažan (oil free), a kroz nekoliko minuta, kada se stopi s kožom, postaje polumat, ali i dalje ima onaj zdrav sjaj na licu i to mi se baš sviđa.

Za ovih 5 godina koliko se profesionalno bavim šminkanjem stalno tragam za postojanim proizvodima, dugotrajnim, vodootpornim i kada je izašao ovaj puder to je bilo to. Razmišljala sam o letu, vrućini, mnoge se devojke dosta  znoje po licu pa bi bilo dobro probati  puder na  kojem piše “Waterproof”. I stvarno jeste, zaista sam oduševljena! Ja se lično dosta znojim po čelu i kada ga potapkam maramicom jeste da ostane trag pudera na njoj, ali mi lice ne bude flekavo, nekako sve bude ujednačeno i suvo.

Mac puder

Uzela sam 4 nijanse, NC15, NC25, NW40 i NW 50.

DSC_1671

***One devojke koje su već korisnici Mac-ovih pudera znaju da su njihove oznake drugačije nego kod ostalih kozmetičkih kuća pa tako nijanse namenjene toplom tenu označavaju kao neutral cool tj. NC jer te nijanse osim žutog pigmenta sadrže i zelenu komponentu koja je po svojoj definiciji hladna (cool). Suprotno tome, nijanse namenjene hladnom tenu označavaju kao neutral warm tj. NW jer te nijanse sadrže pink i crvenu komponentu koje su tople (warm).  U kozmetičkom svetu važi pravilo da je žućkasti ten topli, a rozi hladni.

Ukoliko vam ova filozofija i dalje nije jasna, probaću ovako: NC nijanse su namenjene za one koji imaju žuti ili neutralno do žuti podton kože, a NW nijanse su namenjene za one koji imaju roza ili neutralno do roza podton kože. Broj koji stoji uz NC/NW označava intenzitet nijanse. Većina nijansi MAC pudera počinje od broja 15 koji označava najsvetliju nijansu i dalje se gradira po 5, npr. NW20, NW25, NW30 itd. Što je broj veći, to je nijansa tamnija.

mac nijanse pudera mac nijanse pudera

Odlično pakovanje u tubi, mnogo praktičnije od staklenih bočica, jedina mana mu je mililitraža 25ml i cena koja je oko 4300din. što je poprilično, ali će vam ovaj puder dugo trajati baš zbog toga što se odlično razmazuje i super pokriva.

Sastav:
Aqua/Water/Eau, Dimethicone, Methyl Trimethicone, Dimethicone Silylate, Butylene Glycol, Neopentyl Glycol Diheptanoate, Phenyl Trimethicone, Polymethyl Methacrylate, PPF-12/SMDI Copolymer, Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Tocopheryl Acetate, Sodium Hyaluronate, Lecithin, Caffeine, Triethyl Citrate, Methicone, PEG-10 Dimethicone, Laureth-7, Silica, Magnesium Aluminum Silicate, Triethoxycaprylylsilane, Polysilicone 11, Xanthan Gum, Sodium Chloride, Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, Disteardimonium Hectorite, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Zinc Stearate, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Dehydroacetate [+/- Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77492), Iron Oxides (CI 77499)]
DSC_1710
Kritike ovog pudera su od mene samo pozitivne, nastaviću da ga koristim, dok ne izađe možda nešto još bolje, toplo vam ga preporučujem, kako za posebne prilike tako i za svaki dan.
Za sva pitanja stojim vam na raspolaganju
Vaša Isi ❤

Leave a comment