Nadogradnja svilenih trepavica

Danas ću vam pisati o Svilenim trepavicama, većina vas je čulo za ovakav način nadogradnje, koji je u svetu sad već apsolutni hit, kod nas je ovaj trend došao pre par godina.

Dosta vas brka nadogradnju trepavica u već gotovim pramenčićima sa svilenim trepavicama. Kod nas marka Ardell i Aura ima takve u već gotovim pramenčićima, ali to nisu trepavice koje su dugotrajne, ovakva vrsta trepavica, u zavisnosti od vrste lepka može da traje od jednog dana-par dana-nedelju eventualno dve i nakon toga ove trepavice se skidaju, ne mogu se dopunjavati, one se ne lepe na dlaku već se njima zahvata više trepavica, što povećava mogućnost oštećenja vaših prirodnih trepavica ukoliko planirate da ih nosite duže od nedelju dana jer stvaraju težinu na dlaci i omogućavanju njeno brže ispadanje.

tumblr_inline_nnjzwh9CeP1skvtw8_500
Nadogradnja individualnih trepavica u snopićima (nije dugotrajna metoda)

 

Silk-Eyelash
Eyelash extension

 

Zato su tu svilene trepavice, koje su izuzetno lagane, neosetljive, tehnika lepljenja je dlaka na dlaku i samim tim na ovaj način nema oštećenja prirodne trepavice, lepak je medicinski, specijalan za oči, koji ne izaziva alergije ili iritacije. Sa ovom tehnikom možete zaboraviti na maskaru i skratiti vreme šminkanja.

Vrste svilenih trepavica su razne, od debljine dlake, dužine i zakrivljenosti, sve se to prilagođava vašim prirodnim trepavicama i vašim željama, da li želite prirodnije trepavice, ili želite volumen, ili su vaše prirodne trepavice ravne pa biste volele da budu uvijenije. To sve određujemo kada dođete na tretman.

 

Oblici veštačkih svilenih trepavica

http://www.eyelashemporium.com
http://www.eyelashemporium.com
http://www.redrosesalonandlashbar.com
http://www.redrosesalonandlashbar.com

Pored klasične metode lepljena dlake na dlaku, postoji nova usavršena tehnika tzv. Volume tehnika (Russion Volume tehnika), ova tehnika je smišljena za trepavice koje su retke i kratke ili retke i dugačke, na ovaj način lepi se više tankih dlačica debljine 0,07mm u zavisnosti od toga toga kakav efekat želite da postignete, naravno ukoliko je dlaka klijentkinje jako slaba, sigurno se na nju neće lepiti 5 dlaka, već masimalno 3, kako ne bi bile veliko opterećenje za prirodnu trepavicu i da bi se sprečilo njeno ispadanje.

https://www.google.rs/imgres?imgurl=http://www.signaturelashes.com/s/cc_images/teaserbox_2456686562.jpg%253Ft%253D1434491681&imgrefurl=http://www.signaturelashes.com
http://www.signaturelashes.com

 

 www.dashoflashmiami.com

http://www.dashoflashmiami.com

 

 

http://innastasyuk.com/classic-vs-russain/
http://innastasyuk.com/classic-vs-russain/

 

Na slici su prikazane obe tehnike Klasična i Volume tehnika.

Klasična tehnika daje efekat maskare, dosta je prirodnije i nije toliko upadljivo.

Volume tehnika daje dramatičan look za one koje vole da su njihove trepavice znatno vidljive.

 

 

http://www.lashesperth.com.au
http://www.lashesperth.com.au

 

Na ovoj slici možete pogledati jaakoo loše urađenu nadogradnju svilenih trepavica, sa nepotrebno puno lepka i nestručnom aplikacijom. Ovo izgleda grooozno, sve slepljeno, nedavno sam se i uživo susrela sa ovakvom grozotom kada mi je jedna devojka došla na korekciju tuđeg “rada”, ja tu ništa nisam mogla osim da ih skroz skinem i zamolim je da neko vreme odmori od nadogradnje.

Zato je jako važno ko vam radi i kako radi, uslovi moraju biti sterilni, a tehnika savršena kako bi izbegli ovakve promašaje.

 

 

 

 

 

http://www.thelashresortandbrowstudio.com/Eyelash-extension-application
http://www.thelashresortandbrowstudio.com/Eyelash-extension-application

Sama procedura nadogradnje je sledeća, klijentkinja leži na kozmetičkom ležaju, zatvorenih očiju, na donje trepavice lepe se jastučići koji odvajaju gornje i donje trepavice, kako bi sprečili da se one međusobno zalepe. Sve se radi pincetama i čeljićem, uradi se priprema i čišćenje trepavica (neophodno je doći bez šminke-maskare) namaže se prajmer koji omogućava još bolje prijanjanje veštačke na prirodnu dlaku, odredi se dužina i pincetom se traži jedna prirodna dlaka na koju se drugom pincetom lepi veštačka dlaka umočena u specijalan medicinski lepak za oči.

Naizmenično se rade oba oka, klijentkinja mora biti mirna i ova procedura traje od 1:45min do dva sata u zavisnosti od želja klijenta, gustine prirodnih trepavica i željene tehnike, naravno Volume tehnika je ta koja uvek duže traje zbog toga što je mnogo složenija od klasične metode. Ovaj metod je potpuno bezbolan, moje klijentkinje uglavnom dremaju 😉  Korekcije se rade na tri do četiri nedelje i sama procedura duplo kraće traje.

Sveže urađene trepavice se ne kvase 12 sati, na tretmanu od mene dobijate specijalan češljić kojim češljate i negujete vaše trepavice. Treba izbegavati uljana sredstva za skidanje šminke, kako se ne bi lepak rastvorio ili trepavice slepile.

Trebate biti nežne prema svojim novim trepavicama, nežno skidajte šminku, ne trljajte ih agresivno i redovno ih perite sapunom ili sredstvom za čišćenje lica, u pravcu rasta dlake, kako bi sprečile bilo kakvu infekciju oka koja može nastati usled nehigijene.

 

Nadam se da sam uspela da vam pojasnim sve što možda niste znale o ovoj tehnici nadogradnje, ukoliko imate nekih pitanja stojim vam na raspolaganju.

Ukoliko želite da vidite moje radove i zakažete termin kontaktirajte me na mom fb profilu Isidora Make Up

 

Vaša Isi ❤

 

 

 

 

 

 

Leave a comment