Omiljeni korektori-hajlajteri

Bez korektora danas ne mozemo da zamislimo šminkanje. Da li imamo prirodno izražene podočnjake ili se nismo dobro naspavali, sve su to razlozi za korišćenje korektora. Danas pišem o tečnim korektorima tzv. hajlajterima (highlighter).

Hajlajtovanje je suprotno od konturisanja. Konturisanjem mi uokvirujemo lice, naglašavamo jagodice, smanjujemo čelo i korigujemo nos, a hajlajtovanjem proširujemo delove lice koji su nam potrebni, npr. povećavamo jagodice, prosvetljujemo predeo oko očiju kako bismo izgledale odmorno i naspavano.

Tečni korektori, pored toga što služe za prekrivanje podočnjaka , oni se koriste za posvetljivanje određenih delova lica. Neki od tečnih korektora imaju manju, a neki veću pokrivnu moć,  neki su ređe, a neki gušće teksture. Koji korektor je za vas, zavisi od kože kakvu imate, prevashodno u predelu oko očiju. I ono što moram da napomenem ukoliko vam tečni korektor služi kao hajlajter onda birajte za dve do tri nijanse svetlji od pudera koji koristite.

 

Na slikama su korektori koje sam izdvojila kao meni omiljeni, o svakom od njih ću napisati utiske, pa se nadam da ćete na osnovu toga odabrati pravi za sebe.

Prvi je Aurin Correct Me!

Ovo je korektor malo ređe teksture, te je pogodan za suvlju kožu oko očiju, jer se ne nakuplja u borice i sitne linije.

Nema preteranu pokrivnu moć, pa se više može koristiti kao hajlajter za posvetljivanje predela oko očiju , nego za pokrivanje tamnih kolutova. Možete ga pronaći u 6 različitih nijansi od 301-306. Nijansu koju ja volim je 301 Vanilla, kremkasta univerzalna boja, ima blagi žućkasti podton.

Cena ovog korektora je oko 450din u DM i Lily drogerijama.

Sledeći korektor je Tarte Shape Tape i jedan od mojih omiljenih korektora, naravno da ga nema kod nas, ali sam otkrila da sa njihovog sajta imaju opciju slanja za Srbiju, čak su cene u dinarama www.tartecosmetics.com .

Pakovanje je od 10ml i meni traje jako dugo, pogotovo što ga stalno koristim na mušterijama, ovaj korektor nije ni previše gust, a nije ni redak, baš onakakv kakv treba da bude, savršen. Pokrivna moć je odlična. Postoji 14 nijansi, ja najviše koristim Light sand nekako mi je univerzalna za sve boje kože, osim onih izuzetno svetlih sa hladnim podtonom.

Cena je 3440din na njihovom sajtu i verujte mi vredi svaku paru, e sad koliko naši uzimaju za carinu i porez to je uvek iznenađenje.

 

Sephorin korektor Bright Future Gel Serum Concealer sam sasvim slučajno probala i ispostavilo se da je odličan, pakovanje je od 4ml, korektor je srednje gustine i odlično pokriva, retko se uvlači u borice.

Izbor nijansi je velik i cena je skroz korektna 14$ oko 1400din ima ga u svim Sephora radnjama.

Više o ovom korektoru možete pročitati na njihovom sajtu www.sephora.com

Nars Radiant Creamy Concealer  korektor koji već dugo drži mesto br 1 na svetu i stvarno je tako, ovaj korektor je gust, baš gust i ne preporučuje se suvoj koži jer se dosta nakuplja u linijice, ili pre njega stavite dobru antirid kremu oko očiju, sačekajte da se upije pa onda nanesite ovaj proizvod.

Zaista jako dobro pokriva, ali da ne zaboravim da napomenem da one devojke koje imaju izrazito tamne podočnjake, pri korišćenju bilo kojih korektora koje ovde spominjem, obavezno ispod nanesu narandžasti korektor za neutralisanje tamnih kolutova, jer bez tog korektora svaki će vam učiniti podočnjak sivim i to onda izgleda još gore.

U jednom mom prethodnom tekstu možete pronaći sve o korekciji bojama www.makeupbyisi.com.

Narsov korektor ide u pakovanju od 6ml, ali sam ga ja baš nešto brzo trošila, cena je 30$ 3000din i po meni se više isplati Tarte ako mene pitate 🙂 Možete ga poručiti online na www.feelunique.com   Velika Britanija.

 

Odličan NYX HD korektor, po meni veoma sličan Narsovom po gustini, odlično pokrivanje.

Malo pakovanj od 3gr, odličan proizvod po pristupačnoj ceni, fotošopiraće vam predeo ispod očiju. Ono što nisam napomenula kod prethodnih korektora jeste aplikovanje, koje je veoma jednostavno jer svaki od njih ima u sebi aplikator za lakše nanošenje i onda naravno nastupa sunđer tzv. beauty blender kojim  ćete utapkati proizvod, kratkim blagim pritiscima.

Cena je 575din možete ga pronaći u Alexandar Cosmeticsu.

A sada još jedan moj favorit Maybelline Age Rewind ovo je jedan neverovatan proizvod i od kad ga više nema na našim rafovima iz meni nepoznatih razloga, ja muku mučim da ga se dočepam iz svih delova sveta.

Ovaj korektor je savršenstvo, lagan, odlično pokriva, a dovoljno kremast da se uopšte ne nakuplja u boricama.

Ima ga u 6nijansi, najviše koristim fair za svetlu kožu i light za kožu sa žućkastim podtonom, cena mu je oko 10$ (1000din), ima zanimljiv aplikator, koji okrećete kako bi proizvod izašao i ako ima samo 3gr, sporo se troši jer vam neće trebati puno ovog proizvoda.

A kako da ga nabavite, možete u svim drogerijama-marketima gde ima Lorealov i Maybelinov štand  (osim kod nas). Možete i online na feel unique, ali bezveze da plaćate carinu na tu cenu.

 

Na ovoj slici možete videti kako se ponaša svaki od ovih korektora, koji je gust a koji lagan.
Ovo su nijanse koje ja najčešće koristim u radu sa mušterijama.

 

Da li ste vi koristile neke od ovih korektora i kakvi su vaši utisci?

Hvala vam na pažnji,

Vaša

Isidora

 

Follow me on Facebook: Isidora make Up
Follow me on Instagram: Makeupbyisi

Youtube: Isidora Make Up

E-mail za saradnju: isidora.beljin@gmail.com

3 thoughts on “Omiljeni korektori-hajlajteri

  1. Ono sto bih iz svog iskustva dodala jeste Catrice Liquid High Coverage Concealer u nijansi 020 light beige. Ima srednju pokrivnu moc, lako se razmazuje i odlicno se uklapa uz razne tecne pudere. Drzi ceo dan, jedino sto mislim da nije najbolji za suvu kozu jer hoce vremenom da ostavi linije i bas matira. Opet na sve to cena je zaista pristupacna, 5ml je negde oko 490 dinara i ima ga u DM-u.

    Liked by 1 person

  2. Cao, interesuje me kako nabavljas Tarte korektor i da li si ga nekad porucivala sa Tarte sajta? Htedoh da ga narucim, ali me je iskreno uplasio tvoj komentar na temu carine…

    Liked by 1 person

Leave a comment