Lagani korektori – hajlajteri

U ovom blog postu ću vam predstaviti svoja dva trenutno omiljena tečna korektora. Jedan malo skuplji i  drugi malo jeftiniji brend. Oba su mi podjednako dobra, ali ćete same kroz tekst zaključiti koja od ta dva bi vama više odgovarao.

U pitanju je dobro znani Maybelline Age Rewind, korektor o kom sam već pisala u jednom od prethodnih postova(ostaviću vam link pri dnu stranice da se podsetite), a drugi je Mac Waterweight korektor.

Oba korektora spadaju u klasu tečnih korektora, laganije teksture, takozvani hajlajteri koji posvetljuju određene delove lica. I odmah na početku da razjasnimo da ovo nisu korektori velike pokrivne moći, tako da devojke koje imaju izuzetno tamne podočnjake, moraju pre njega prvo staviti korektor za neutralisanje tamne boje.

 

Mac Waterweight korektor

Ovo je relativno nov proizvod od Mac-a. Dolazi u staklenoj bočici od 9ml sa pipetom, korektor je jako tečan, a u isto vreme ima veliku količinu pigmenata u sebi, toliko da vam je potrebna samo mala tačkica da biste pokrili jedan podočnjak. Oni su na svom sajtu napisali da se ovaj korektor može graditi što znači da mu možete povećati pokrivnu moć tako što ćete ponavljati slojeve, ali se meni u praksi to baš i nije dobro pokazalo jer što više sam ga stavljala on se više nakupljao ispod očiju.

Ovo je korektor koji instant hidrira područije oko očiju, namenjen je za sve tipove kože ali isključivo ga preporučujem za normalnu ka suvoj koži.

Dolazi u 16 različitih nijansi od NC 15-NC50 (za topao podton, jer kod Mac-a NC označava žućkasti podton kože) i od NW15-NW50 (za hladniji – rozikasti podton kože). Ja sam kupila dve nijanse koje najčešće koristim, a to je NC 15 i NC25.

Dole na slici možete videti koliko je tečan ovaj korektor, a s druge strane izuzetno pigmentovan. Njega možete u malom sloju naneti prstima, a zatim blago utapkati bjuti blenderom. I nakon toga ga fiksirati puderom u prahu kako bi se sprečilo nakupljanje proizvoda u sitne borice ispod očiju.

Njegova cena je oko 2500din, moežete ga naći u svim Mac prodavnicama. A ukoliko želite da posvetlite delove ispod očiju uzmite za dve do tri nijanse svetliji korektor od pudera koji trenutno korisitie.

 

Zatim ću pisati o jednom od najprodavanijih proizvoda, a to je Maybelline Age Rewind korektor.

Dugo ga nije bilo kod nas, ali zato kad se pojavio u Lilly i DM radnjama rasproda se za čas. Ja ga uglavnom nabavljam u inostranstvu, zato dole na slici, naziv je na Nemačkom. Ali moram da vam odmah skrenem pažnju da u zavisnosti od tržišta i zemlje u kom ga kupujete i natpis je drugačiji, kao i oznaka nijanse, na nekim je odmah ispod naziva, a na nekim je na dnu bočice.

Bitno mi je i da zante da su se pojavile kopije ovog korektora čija je redovna cena 1049 din, a na nekim stranicama na facebooku i instagramu može da se nađe za 800din što je potpuno neralna cena za nešto što inače nije neki highend preskupi proizvod.

Što se samih nijansi tiče kod nas na tržištu ima ih pet: Light, Fair, Nude, Neutralazier i Brightener. Od kojih su najprodavanije Fair i Light, to su dve nijanse na slici ispod, Light ide malo na žućkasto (sa leve strane), a Fair ide na rozikasto (sa desne strane) i kupljen je u Francuskoj, vidite da ima drugačiji naziv i da je nijansa na dnu bočice.

Ovaj korektor se jednostavno koristi, mislim da mu je to jedna od prednosti jer ima sundjer na vrhu, u koji izlazi proizvod tako što ga vrtite u smeru kazaljke na satu, vidite da su utisnute strelice na pakovanju. Mnogima se ta vrsta aplikacije ne dopada jer nije higijenski, ali uvek možete uzeti četkicu i sa njom skinuti proizvod sa sundjera i namazati na lice.

Bočica je od 6ml, što ga čini manjim od Mac-ovog ali se isto tako polako troši jer vam je potrebno baš malo proizvoda da biste prekrili podočnjak.

Odmah na slici vidite da Maybelline korektor nije toliko tečan kao Mac Waterweight malo je suvlji i zato je potrebno da ga stavite u maloj količini kako bi izbegli njegovo nakupljanje u pregibima ispod očiju. Korektor u sebi sadrži Gođi bobice i Haloxyl koji pospešuje cirkulaciju i utiče na posvetljivanje kože.

 

Ukoliko ste probale neke od ovih proizvoda vaše utiske mi napišite u komentaru.

Još o korektorima možete pročitati na Omiljeni korektori-hajlajteri

Vaša

Isidora Make Up

Leave a comment