Hidratacija: Vichy Slow Age

Kako mi se koža prezasitila stare kreme za lice bila sam u potrazi za novom kremom za hidrataciju. U apoteci su mi preporučili Vichy Slow Age, kao i poklon paket, gde pored kreme za istu cenu dobijam još tri proizvoda na poklon. Nisam oklevala.

Na svojoj instagram stranici MakeUpbyIsi stavila sam story da se pohvalim mojom uspešnom kupovinom, pitala sam vas da li želite recenziju, pristale ste, zato je recenzija tu, samo zbog vas 🙂

Pored kreme u redovnom pakovanju sam dobila malu termalnu vodu, malo sredstvo za skidanje šminke i tester Teint Ideal pudera.

Pakovanje Vichy Slow Age kreme me je oduševilo, ozbiljna staklena bočica od 50ml na pumpicu. Svaki put kada je uzmem u ruku strepim da mi ne ispadne i ne razbije se jer je poprilično teška.

Kada sam došla kući sa ovom kremom, sela sam za računar i iščitala dosta tekstova o njoj, toliko su me ubedili, samo na njihovoj zvaničnoj stranici ova krema ima 290 komentara i 5 zvezdica. Vichy kaže da ona daje punoću koži, što mi je itekako potrebno, jer je moja koža isuviše istanjena zbog raznih tretmana koje sam u prošlosti radila u borbi sa aknama. Takođe, ova krema navodno ublažava fleke na licu i sužava pore. Da li su u pravu saznajte u daljem tekstu.

Krema je gusta, rozikaste boje, parfemskog mirisa (ne mogu nikako da se setim na koji parfem me podseća).

Lako se razmaju je i upija, ne ostavlja lepljiv trag, devojke koje imaju masniju kožu ova krema će prijati.

Koristim je već nedelju dana i mogu reći da vidim promene, koža mi je nekako čvrsta i zaglađena, a neke sitne bubuljice koje su me smarale su se povukle, možda je do kreme, a možda i nije videćemo. Znam samo da mi ova krema na licu stvara dobar osećaj i kada nju namažem imam utisak da sam uradila nešto dobro za svoju kožu.

Vichy je objedinio probiotički sastojak bifidus, ekstrakt korena bajkalske kapice antioksidativnog delovanja, koji se u Kini koristi već 2000 godina kao i Vichy mineralizovanu termalnu vodu. Krema sadrži i SPF 25. Hipoalergena je i bez parabena. Za sada nameravam da nastavim da je koristim, mažem se i ujutru i uveče. Izbegavam područje oko očiju, a vidim da mi ne prija jer čim se tek malo više približim podočnjacima, peku me oči.

Cena ovog paketa je bila 3550 din, a tolika je cena i same kreme.

Sledeći proizvod iz paketa je Mineralizovana Termalna voda u spreju od 50ml, inače je redovno pakovanje od 150ml i cena joj je oko 900din. Vichy kaže da u sebi sadrži 15 različitih minerala poput gvožđa, kalijuma, kalcijuma, mangana i silicijuma… Tvrde da se posle sedam dana korišćenja smanjuje suvoća kože za čak 83%, da smanjuje crvenilo i osećaj peckanj. Namenjena je osetljivoj koži.

Bez mirisa je i ja je prskam posle umivanja pre nanošenja kreme. A pošto me podseća na fixator za šminku nekad je prskam u toku dana preko pudera da osvežim kako svoje lice, tako i sebe. Ovaj proizvod ću sigurno nastaviti da koristim i tokom letnjih meseci, ne može da škodi.

 

U ovoj maloj tubici od 15ml dobila sam mleko za čišćenje lica Vichy Purete Thermale 3in1, iskreno mleka za čišćenje šminke sam nekako davno prestala da koristim. Ovo mleko predstavljaju kao sredstvo tri u jedan, čišćenje, toniziranje i uklanjanje šminke oko očiju jer je proizvod izuzetno blag i namenjen je osetljivoj koži oko očiju, jer ne izaziva nikakve alergijske reakcije.

Vichy Teint Ideal puder, koji sam dobila kao tester u kesici, a već duže ga koristim kako u salonu na klijentima tako i na svojoj koži,  do sada nisam detaljnije pisala o ovom puderu već sam se u jednom od prethodnih postova posvetila Vichy Dermablend puderima –> tekst možete pročitati ovde ( https://makeupbyisi.com/2017/10/19/vichy-dermablend-puderi/ ), što ne znači da ovaj puder nije vredan pažnje.

Teint Ideal je puder laganije tekstue, namenjen normalnoj ka suvoj koži, ima srednju pokrivnu moć, ali je možete povećati ponavljanjem slojeva.

Veoma je lagan, brzo se upija i ne ostavlja mastan sjaj. Volela bih da je malo hidriraniji ali i to se može rešiti tako što se pre pudera stavi hidratantna krema ili baza. Dolazi u 4 nijanse, standardne nijanse za vichy pudere, 015, 025, 035, 045 ali moram primetiti da su nijanse ovog pudera za trunčicu žućkastije od Dermablenda. njegova cena je 2685din. Takođe postoji i Teint Ideal krem puder koji dolazi u tubi i kao neka vrsta BB kreme je, nema naročitu pokrivnu moć. Više mi se svideo ovaj u staklenoj bočici.

https://www.vichy.rs/

Hvala vam na pažnji.

Pišite vaše utiske ako ste probale neke od ovih proizvoda.

Vaša,

Isidora

 

Follow me on Facebook: Isidora make Up
Follow me on Instagram: Makeupbyisi

Youtube: Isidora Make Up

E-mail za saradnju: isidora.beljin@gmail.com

2 thoughts on “Hidratacija: Vichy Slow Age

Leave a comment