Tečni iluminatori: Cover FX vs Make Up Revolution

Navikli ste do sada na iluminatore(hajlajtere) u kompaktnom stanju, a sada su tečni iluminatori  poslednjih pola godine potpuni hit, svež, prozračan izgled kože, hidrirana i negovana koža su sada u modi, nema više mat završnice i moram priznati da mi je jako drago zbog toga.

U ovom post-u predstaviću vam dva jako slična proizvoda, različitog cenovnog ranga, koje svakodnevno koristim u radu. Pisaću o pet različitih načina na koji možete da ih koristite.

Za početak, da razjasnimo zašto svi brkaju ova dva pojma, hajlajter i iluminator, problem je što je značenje vrlo slično, oba pojma označavaju isticanje, posvetljavanje-prosvetljavanje određenih delova lica. Hajlajter je za mene tečni korektor koji je za par nijansi svetliji od pudera koji trenutno koristite i sa kojim se ističu tj. posvetljuju određeni delovi lica, crtaju se tzv. trouglovi ispod očiju, čelo, nos brada i na taj način dobijamo efekat većih jagodica, užeg nosa itd., dok sam iluminator označava osvetljavanje određenih delova lica i to postižemo tako što stavljamo iluminatore različitih nijansi u zavisnosti od podtona kože, mogu biti srebrni, zlatni itd. na najviši deo jagodične kosti, vrh nosa, vrh usana, na slepoočnice.

Prvi iluminator koji ću vam predstaviti je od brenda Make Up Revolution, u pitanju je Liquid highlighter, izabrala sam nijansu Luminous gold, ova nijansa je univerzalna, jer u sebi ima i srebrne i zlatne čestice. Ukoliko niste znale hladnom podtonu odgovaraju nijanse koje vuku na srebrno, a toplom podtonu, koje idu na zlatno, dok neutralan podton, zimi je svetao i paše im srebrni, a leti ten ide na žućkasto i tada koristite iluminator koji ima zlatne čestice u sebi.

 

Vidite na slici iznad koliko je tečan, dovoljna je samo jedna kap da zasijate.

Pakovanje je stakleno, dolazi sa pipetom, ima 18ml i veoma je elegantno. Cena ovog proizvoda je 875din, ovaj brend možete pronaći u svim Alexandar Cosmetics prodavnicama. Pored ove moje nijanse imate još šest nijansi i ne sumnjam da ćete pronaći odgovarajuću za sebe.

 

Sledeći proizvod je tečni iluminator od brenda Cover FX – Custom Enhacer Drops, kao što možete odmah da primetite bočice su identične, već se pitate ko je tu koga iskopirao, razlika je što Cover FX ima 3ml manje, 15ml. Ovaj iluminator možete pronaći u 9 različitih nijansi, cena mu je dosta jača od prethodnika, 38 eura je. U većim Sephorama u inostranstvu možete pronaći ovaj brend.

 

Najviše mi se dopala ova Sunlight nijansa, koja prilično vuče na zlatno i idealna je za žućkasti ten.

Možete primetiti da je ovaj Cover FX mnoogo gušći od Revolutiona kao i na slici ispod ove, da je samim tim i koncentracija čestica sedefa mnogo veća.

Iz priloženog možete zaključiti koji od ova dva mi je favorit, onaj koji se više sija i koji je skuplji nažalost. Ovog puta jeftiniji proizvod nije pobedio skuplji po kvalitetu. Naravno, ne mogu reći da Make Up Revolution ne zadovoljava, jer neke devojke možda ne vole da preteruju sa iluminatorom kao ja 🙂  ali ovaj se neuporedivo više sija.

 

Obećala sam vam da ću otkriti par caka na koje načine možete koristi tečne iluminatore:

  1. Možete ih koristiti kao prajmer ili umešati zajedno sa prajmerom, da biste dobili blistaviji ten pre pudera
  2. Možete ih pomešati sa puderom, ukoliko vam puder ima mat završnicu i to vam se ne dopada, kapnite jednu ili dve kapi iluminatora i umešajte sa puderom, videćete kako će vam ten odmah biti prozračniji
  3. Možete koristiti ispod standardnog kamenog (kompaktnog) iluminatora, time ćete samo pojačati sjaj koji vam on daje jer poznato je da kada iluminator u kamenu malo pokvasite tj. pokvasite četkicu sa kojom ste uzeli iluminator, on dobija jači intenzitet i sjaj
  4. Takođe, možete umešati sa kremom za lice, kao i sa kremom za sunčanje npr. ukoliko želite da delujete preplanutije na plaži
  5. Možete ga osim na licu koristiti na dekolteu, ramenima, leđima.

Došli smo do zaključka da je tečni iluminator odlično otkriće za sve nas, nemojte da štedite na njemu, dolazi leto i treba da zasijate u punom sjaju.

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezano za ove proizvode, pišite u komentaru.

Vaša Isidora Make Up

Follow me on Facebook: Isidora make Up
Follow me on Instagram: Makeupbyisi

Youtube: Isidora Make Up

E-mail za saradnju: isidora.beljin@gmail.com

Leave a comment